Alles over leren handschoenen mannen

Stoer en warm, dat zijn leren handschoenen voor mannen. Hoe kies je het beste paar en hoe houd je ze vervolgens mooi? Met behulp van onze tips natuurlijk!

De verschillende soorten leren handschoenen voor mannen

Er zijn veel verschillende soorten leren handschoenen mannen. Het meest voorkomende type is de dress handschoen, die meestal gemaakt is van zachter, meer buigzaam leer. Deze handschoenen zijn ontworpen om te worden gedragen bij een pak of andere formele kleding en zijn over het algemeen niet geschikt voor gebruik buitenshuis.

Andere soorten leren handschoenen zijn:

  • werkhandschoenen, die vaak gemaakt zijn van steviger, duurzamer leer
  • rijhandschoenen, die meestal voorzien zijn van perforaties of ventilatieopeningen om de grip en het comfort tijdens het rijden te verbeteren
  • motorhandschoenen, die bescherming bieden tegen weersinvloeden en verkeersongelukken bij een val.
  • leren winterhandschoenen die gevoerd zijn met isolatie om de handen warm te houden bij koud weer.

Leren handschoenen voor mannen zijn er in verschillende kleuren, hoewel zwart en bruin de meest voorkomende zijn. Handschoenen kunnen ook worden versierd met stiksels, reliëf of andere details. Je hebt kortom een heleboel keuze! Maar welk paar is nou perfect voor jou?

Hoe kies je jouw perfecte paar?

Bij het kiezen van het perfecte paar leren handschoenen voor mannen moet je rekening houden met de gelegenheid. Oftewel: waarvoor de handschoenen gebruikt zullen worden. Als je een paar handschoenen zoekt om te dragen bij een pak of andere formele kleding, dan zal je iets willen kiezen dat gemaakt is van zachter, meer buigzaam leer. Als je echter een paar handschoenen nodig hebt die bestand zijn tegen zwaar werk of buitenactiviteiten, dan wil je iets van steviger, duurzamer leer. En voor ´s winters zijn geïsoleerde winterhandschoenen natuurlijk de beste keuze.

Zo is er voor elke gelegenheid wel een mooi paar leren handschoenen voor mannen. Maar niet alleen de gelegenheid is belangrijk. Ook jouw stijl. Draag je vaak klassieke pakken, dan zijn bruine of zwarte leren handschoenen de juiste keuze. Houd je juist wel van opvallen, dan zijn mosterdgele handschoenen een goed idee. En is “een beetje gek” helemaal jouw ding? Waag het erop en ga voor opvallende kleuren! Die zijn vaak lastig te vinden, maar ze bestaan wel. Zoals knalrode leren handschoenen voor mannen. Of zwart-wit gestippelde.

Tips voor het onderhoud

Heb je eenmaal het perfecte paar leren handschoenen gevonden? Gefeliciteerd! Natuurlijk wil je zo lang mogelijk van jouw handschoenen genieten. Daarom geven we je een paar tips voor het onderhoud:

Bewaar jouw handschoenen op een koele, droge plaats als je ze niet draagt. Vermijd plaatsen met direct zonlicht of kunstlicht, omdat dit het leer kan doen verbleken.

Als de handschoenen nat worden, geen paniek! Laat ze langzaam en natuurlijk drogen aan de lucht bij kamertemperatuur. Doe ze alsjeblieft nooit in de oven of magnetron. Want dan raakt het leer zwaar beschadigt.

Geef jouw leren handschoenen af en toe een beetje verzorging met zadelzeep of bijenwas. Zo blijft het leer zacht en soepel.

Veel plezier met jouw stijlvolle lederen handschoenen!

Author: Kim

Share This Post On