Comfortabele stoffen voor jouw overhemd

De stof van een overhemd is een belangrijk aspect bij het bepalen van de kwaliteit ervan. Het belangrijkste van een overhemd voor heren is dat het comfortabel zit. Katoen en flanel zijn prima materiaalkeuzes voor een overhemd. De veelgebruikte stof voor overhemden voor mannen is katoen. Katoen is ademend en het neemt goed vocht op. Het is duurzaam en is gemakkelijk te onderhouden. Je kunt verwachten dat katoenen overhemden vele keren gedragen en gewassen worden zonder hun vorm of kleur te verliezen. Flanel is een zachte geweven stof die in bijna alle kleuren en patronen gemaakt kan worden. Het materiaal dat voor flanellen gebruikt wordt is vaak gemaakt van wol of van synthetische vezels.  Oxford is een andere stof die ook een goede optie is, omdat het een dikke katoenen stof is. Sommige heren overhemden zijn gemaakt van katoenen garens die meestal wit en blauw zijn. Ze komen ook in andere kleuren. Heren overhemden zijn veelzijdig, want je kunt ze bij verschillende outfits en gelegenheden dragen.

Geschikte kleuren voor een overhemd

Het dragen van de juiste kleuren helpt je stijlvoller en zelfverzekerder over te komen. Koele tinten staan beter bij mannen met roze ondertonen. Mannen met koele ondertonen passen bij overhemden met kleuren als blauw en bruin. Mensen met warme ondertonen zien er goed uit met heldere of licht gekleurde overhemden. Overhemden moeten complementair zijn aan je huidskleur. Door tinten te dragen die bij je huidskleur passen, springt je teint eruit en worden gelaatstrekken geaccentueerd. Kleuren die niet flatterend zijn voor de huid doen iemand moe of haveloos lijken.

Hoe je de maat van je overhemd kunt vinden

Je moet de omtrek van je borst en taille opmeten om je geschikte maat overhemd te vinden. Leg het ene uiteinde van het meetlint op een tepel en wikkel het rond je oksels en over je schouderbladen. Doe dit tot je bij het beginpunt bent om de lengte van je borstomvang te krijgen. De meting moet nauwsluitend zijn, maar niet strak. Voeg een centimeter toe als je een grote borstkas hebt of als je in het algemeen een lossere pasvorm verkiest. Wikkel het meetlint eenvoudig rond je taille op het smalste punt. Dit is meestal net boven of onder de plaats waar je van plan bent de broek te dragen om de lengte van je taillemaat te krijgen. Voeg een centimeter aan de meting toe voor mannen die langer zijn dan ongeveer 1 meter 80. Doe hetzelfde voor vrouwen die in verhouding tot hun lengte groter dan gemiddelde heupen hebben.

Author: Kim

Share This Post On