Dit heb je nodig als echte Peaky Blinders fan

Hoewel de hit serie Peaky Blinders in 2022 de laatste aflevering heeft uitgezonden, stijgt de nieuwsgierigheid naar de komende film steeds meer en meer. En dat terwijl er nog veel twijfel heerst of de film er überhaupt snel gaat komen. Als echte fan zit je natuurlijk op het puntje van je stoel met grote verwachtingen, maar je Peaky Blinders behoefte zal nog tot sowieso 2024 niet bevredigd worden met nieuwe beelden. Wil jij in je dagelijks leven wat meer van de Peaky Blinders aanwezig laten zijn? Dan kun je jezelf langzaam maar zeker veranderen in een Peaky Blinder, zodat jij straks in gepaste kleding en met de juiste houding in de bioscoop zit.

De juiste Peaky Blinders uitstraling

Bij Shelby Brothers vind je alles wat je nodig hebt om jezelf langzaam maar zeker te transformeren tot een gerespecteerde Peaky Blinder. De show heeft de jaren ‘20 kleding onder mannen weer stukken meer bekend gemaakt en op TikTok zie je ook steeds vaker jonge mannen die zich in dezelfde, nette stijl kleden in hun dagelijks leven. Toch zijn de outfits van de krachtige vrouwen in de serie net zo belangrijk. Een sterke vrouw hoeft er immers niet saai bij te lopen.

Je hoeft natuurlijk niet direct in een volledig driedelig pak te gaan rondlopen, maar er zijn verschillende onderdelen van de klassiek Peaky Blinders look die je kunt toevoegen aan je kledingkast en daar een sterk onderdeel worden van je standaard kleding om te combineren met meer unieke items.

Stevige kwaliteit accessoires

Allereerst zijn accessoires onmisbaar. Ze maken elke outfit af en geven het idee dat je moeite hebt gestoken in je uitstraling. Grote tassen en de klassieke opa petten of hoeden zorgen ervoor dat je er meteen uitziet alsof je voor belangrijke zaken onderweg bent. Net als de Peaky Blinders die altijd bezig zijn met ondernemen. Een mooi zakhorloge zorgt ervoor dat de schermtijd op je telefoon ietwat vermindert en met een strakke pasjeshouder houd je al je belangrijke pasjes bij elkaar. Als man kun je jouw nette spijkerbroek en overhemd net wat meer persoonlijkheid geven door kwalitatieve bretels aan je outfit toe te voegen.

Goede voorbereiding op de koude maanden

Juist wanneer het warmer wordt, is het een goed moment om te investeren in kleding die jou in de koude maanden warm zal houden. En een echte Peaky Blinder kan niet zonder de warme, lange jas. Zowel de dames als de heren komen altijd goed voor de dag in hun wollen of tweed jas. Ze houden je toch zeker tot je knie warm en beschermen zo goed tegen de koude wind. Voor dames die snel koude handen hebben, zijn er ook nog tweed achtige handschoenen om de handen warm en beschermd te houden. Zo doorsta je zelfs het meest ongure Birmingham weer.

Een strak kapsel om het af te maken

Natuurlijk is de Peaky Blinders uitstraling niet af zonder een strak kapsel. Voor mannen betekent dit dat de zijkanten heel kort geschoren worden, terwijl het haar bovenop lang, plat en het liefst goed gestyled de show steelt. Voor vrouwen is lang haar een prima optie, maar dan wel opgestoken. Ga je een hoedje dragen? Dan kun je kiezen voor een half opgestoken kapsel, zodat je haar mooi onder je hoedje vandaan komt.

Als je de juiste spullen in huis hebt gehaald voor je nieuwe uitstraling, dan is het tijd om aan jezelf te werken. Minstens zo belangrijk, maar mogelijk ook stukken ingewikkelder.

De Peaky Blinders houding

Een echte Peaky Blinder is zelfverzekerd en beheerst. Hoewel het beeld van alle grootse gevechten bij veel mensen is blijven hangen, draait bij de Peaky Blinders alles om eervol gedrag en zorgen dat je voor jezelf opkomt. Natuurlijk zie je in de serie dat het vaak uitloopt op vechtpartijen, maar vaak wordt er van tevoren eerst geprobeerd om het met woorden op te lossen. Daarnaast is het natuurlijk sowieso een stuk respectvoller en kom je meer koel over als je laat merken dat het je weinig doet wat de ander zegt of denkt. Vechten is het laatste redmiddel dat eigenlijk al tegenwerkt hoe je als Peaky Blinder overkomt.

Vooral bergen geduld

Als Peaky Blinders fan is het vooral belangrijk dat je heel veel geduld hebt. Nadat de zes seizoenen elkaar relatief snel hebben opgevolgd, kan het nog lang duren voordat de Peaky Blinders film uitkomt. Hoewel Steven Knight, de hoofdschrijver van de serie, heeft gezegd dat de film in 2024 uitkomt, horen we van Cilliean Murphy, de acteur die Thomas Shelby speelt, dat hij nog niet echt vertrouwen heeft in de noodzaak voor een film. Daarnaast is ook bekendgemaakt dat Steven Knight een nieuwe Star Wars film gaat schrijven, dus het wordt nog afwachten hoe dit gaat samenwerken met de productie van de Peaky Blinders film. Gelukkig heb je hierdoor genoeg tijd om jezelf om te toveren tot een ware Shelby Brother of Sister.

Author: Kim

Share This Post On