Echte mannen scheren, maar waarmee?

Scheermesjes in alle soorten en maten
Er zijn tal van scheermesjes te koop: kiezen kan lastig zijn. Elk merk scheermes is anders en bij ieder persoon past een ander merk. Dat komt doordat elke huid en elk haartype anders is. Om een optimaal scheerresultaat te bereiken met minimale irritatie raden we aan om verschillende merken uit te proberen. Ik heb hieronder enkele messen op een rijtje gezet.

 Safety razor oftewel krabber
Een safety razor wordt ook wel een krabber genoemd. Deze manier van scheren brengt het klassieke scheergevoel terug. Het systeem werkt met dubbelzijdige mesjes die vervangbaar zijn. Het duurt even om aan dit systeem te wennen, maar het resultaat is zeer glad. Er zijn verschillende merken voor de mesjes te koop. Het voordeel is dat ze niet duur zijn. Probeer daarom verschillende merken uit.

Parker: voor stijlvol scheren
Scheermesjes van het merk Parker zijn zeer stijlvol. De houder is klassiek: van metaal of houtlook bijvoorbeeld. Het doet denken aan de Parker pennen. Door de houder los te schroeven kan je de mesjes vervangen. Parket is geschikt voor ieder huidtype.

Aggresiever scheren met Mühle
Scheermesjes van Mühle zijn wat duurder dan andere merken, maar het resultaat mag er zijn. Gebruikers ervaren een zeer glad scheerresultaat zonder huidirritatie. Mühle is speciaal geschikt voor mannen met een stugge baard.

Giesen & Forsthoff voor stoer scheren
Dit merk brengt prachtige, stoere scheermesjes op de markt. Zo is er bijvoorbeeld de ‘Timor’: old school inklabaar. Ook deze mesjes zijn met name geschikt voor heren met een wat ruimer budget. De prijzen starten rond de 100 euro.

Bluebeards Revenge voor ‘echte mannen’
Bluebeards Revenge is ultra hip. Het is een prachtig merk met beperkte keuze uit zo’n 7 verschillende scheermesjes. Elk mesje is compleet anders qua scheertechniek. Bluebeards Revenge biedt ook accessoires.

Author: Kim

Share This Post On