Een modieus huis met een stevig slot op de deur

Om tot en modieus huis te komen, dienen verschillende stappen doorlopen te worden. Denk bijvoorbeeld aan het uitwerken van een lichtplan, om een gezellige sfeer in de diverse ruimtes te kunnen creëren. Naast een lichtplan is het belangrijk na te denken over de afwerking van wanden in huis. Kies je bijvoorbeeld voor fotobehang, of laat je de wanden verven? Ook het aanbrengen van een textuur op deze wanden kan een goed idee zijn; het geeft de ruimte karakter. Iets wat vaak snel vergeten wordt bij het inrichten van een modieus huis is de beveiliging ervan. Hoe zorg je dat de beveiliging van de woning aansluit op de hedendaagse standaarden? Je moet er niet aan denken, dat inbrekers erin slagen de deur of een raam van je woning te forceren. Het leidt mogelijk tot gevaarlijke situaties. In dit artikel lees je meer over het beveiligen van je woning met een stevig slot, gecombineerd met diverse aanvullende componenten.

Opbouw van een goede beveiliging van woningen

Een degelijke beveiliging van een woning bestaat uit meer dan een goed slot op de voor- en achterdeur. Daarbij speelt al snel de vraag op: wat is een goed slot? Om die vraag direct te beantwoorden, wordt verwezen naar de beoordeling die Stichting Kwaliteit Gevelbouw aan een slot geeft. Deze beoordeling, uitgedrukt in een aantal sterren, geeft aan in welke mate een slot inbrekers hindert bij een inbraakpoging. Des te meer sterren een slot krijgt (maximaal drie), des te langer duurt het voordat zij het slot geforceerd hebben. Je vindt de SKG-rating op het slot zelf.

Zelfs wanneer je voor een slot met een SKG-beoordeling van drie sterren kiest, valt een succesvolle inbraakpoging niet uit te sluiten. Naast deze sloten heb je aanvullende componenten nodig. Denk bijvoorbeeld aan een alarminstallatie binnen je woning.

Zelf een alarmsysteem samenstellen

Het alarmsysteem moet enigszins mêleren in de rest van het interieur. Een grove, opvallende bewegingssensor in de hoek van je woonkamer staat vaak niet mooi. Raadpleeg een slotenmaker om te achterhalen met welke componenten je zo’n alarmsysteem zelf op kunt bouwen. Waarop moet je hierbij letten? Vaak wordt het samenstellen van een alarminstallatie voorafgegaan door het uitvoeren van een risicoanalyse. Zo’n analyse brengt het pad in kaart wat inbrekers mogelijk volgen bij een inbraakpoging.

Hang een beveiligingscamera op aan de gevel

Vaak wordt een goede woningbeveiliging opgebouwd uit drie componenten, te weten: een stevig slot, een alarminstallatie en een beveiligingscamera. Een beveiligingscamera legt inbrekers niet alleen op beeld vast, wat de pakkans vergroot, maar schrikt inbrekers op voorhand vaak al af. Vind je een grote beveiligingscamera aan de gevel geen gezicht? Kijk in dat geval eens naar een alternatief, zoals een slimme deurbel met geïntegreerde camera. Dit type camera heeft dezelfde werking. Het is daarbij heel fijn om in de avond te weten wie er voor de deur staat, op het moment dat er wordt aangebeld. Op zoek naar een goedkoop alternatief om een woning te beveiligen? In dat geval biedt een dummycamera uitkomst. Deze camera’s nemen geen beelden op, maar schrikken inbrekers doorgaans wel af.

Author: Kim

Share This Post On