Een op maat keuken van eikenhout

Eiken hout is een veelgebruikte houtsoort voor het maken van verschillende meubelen. Eiken is een houtsoort wat perfect in een op maat keuken kan worden toegepast, omdat het erg robuust is en lang mee gaat.  Het eikenhout komt van de eik, een loofboom die zijn herkomst kent in Europa en Amerika. Je zou denken dat het hout van de eik in Europa hetzelfde is als van de eik in Amerika, echter zit hier een duidelijk verschil in. De Europese eik is zeer geschikt voor het maken van meubelen, parket, kozijnen, trappen, deuren en ook worden van deze houtsoort massieve eiken keukendeuren gemaakt.

De Amerikaanse eiken kent twee soorten; wit eiken en rood eiken. Het witte eiken lijkt erg veel op het Europese eiken, alleen is deze iets witter van kleur. Het rood eiken is wat roze van kleur en is ook de minst duurzame soort van de eik. En hierdoor zal het dus ook minder vaak in keukens worden toegepast.

Bij het maken van een landelijke keuken op maat is hout het materiaal om sfeer te brengen in de ruimte. Vaak wordt gekozen voor eikenhout, aangezien dit een zeer geschikte houtsoort is voor meubelen en erg onderhoudsvriendelijk is. Door het werken met hout creëer je een landelijke, warme, robuuste en authentieke uitstraling. Hout wordt steeds vaker gecombineerd met andere materialen, staal of steen. In de keuken zie je bijvoorbeeld houten planken, als decoratie, maar je ziet ook steeds vaker keukendeurtjes van eiken.

 

Author: Kim

Share This Post On