Feestkleding maakt van elke party een succes

Met de juiste feestkleding kun jij je letterlijk op elke party laten zien. Je past meteen prima bij de sfeer van de betreffende feestelijke gelegenheid. Ook als er geen echte dresscode is, ben jij toch het hele feest in stijl aanwezig. Maar wat is nou goede feestkleding en wanneer kies je voor welke outfit? Je wilt uiteraard niet overdressed zijn, maar het is wel zo leuk om je feestkleding aan te passen aan de gelegenheid.

 

feestkleding

 

Waarom feestkleding?

Tja, waarom zou je je druk maken over feestkleding? Het gaat tenslotte toch om het feest zelf? Dat is waar, maar met de juiste kleding voeg je wel iets extra’s toe aan de gelegenheid. Want als iedereen er in dezelfde stijl bij loopt, verhoogt dat toch echt de feestvreugde. Vrouwen in mooie jurken, mannen strak in het pak, een chique feest wordt nog chiquer als de gasten de juiste feestkleding dragen. Maar je wilt niet in je nette pak of galajurk aan komen, wanneer het een goud-voor-oud feest blijkt te zijn. Het is dus zaak vooraf goed na te denken over welke outfit bij welke gelegenheid past, zodat je altijd op precies de juiste manier voor de dag komt.

 

Welke feestkleding heb ik altijd nodig?

De feestkleding die in geen enkele kledingkast mag ontbreken, is natuurlijk de écht chique outfit. Mooie galajurken voor de vrouwen en strak gesneden smokings voor de mannen. Het is een hele investering om feestkleding aan te schaffen, maar daarvoor zijn verhuurcentrales weer een uitstekende oplossing. Wie niet wil investeren in echte dure galajurken, kan gemakkelijk terecht bij een verhuurcentrale. Wie goed zoekt, zal echter online altijd wel betaalbare alternatieven vinden die je gewoon in je eigen kast kunt hangen voor het geval dat.

 

Welke themafeesten worden er veel georganiseerd?

In het zuiden des lands kom je niet weg zonder carnavalskleding, dat is duidelijk. Maar wat is nou echt carnavalskleding? Daar is geen vaste code voor, dat is het mooie. Als vrouw in een mooie cocktailjurk met een blonde pruik, kun je al gauw doorgaan voor Marilyn Monroe. En met een cocktailjurk met rode stippen in polkadotpatroon ben je al gauw een type uit de roaring fifties. Een ander veelgebruikt thema is dat van de après ski of tiroler. Voor mannen is een “lederhose” dan onontbeerlijk en vrouwen moeten er dan toch echt aan geloven: het “dirndl”. Ook het discothema is geliefd, daarbij is eigenlijk niets te gek waar het de feestkleding betreft. Grote zonnebrillen, wijd uitlopende glitterbroeken en dikke plateauzolen. Op het goud-voor-oud feest kom je altijd wel weg met wat restanten uit je kledingkast. Wat ooit hip was kun je dan zonder schaamte uit de kast trekken, want op dit feest kan werkelijk alles. Geniet daar maar lekker van, want deze kleding moet je de rest van het jaar toch echt in je kast laten hangen.

 

Kunnen alle jurken bij elke gelegenheid?

Nee, zeker niet. Feestjurken zijn er in alle soorten en maten. Zo zijn er lange feestjurken die bij de meer chique gelegenheden horen. De jurken tot boven de knie zijn echt absoluut not done op zulke feesten. Maar de cocktailjurken zijn juist weer uitstekend geschikt voor op een zomers feestje of een partijtje waarbij de kleding wel chique, maar niet volledig informeel is. Het is altijd weer zoeken welke jurk bij welke gelegenheid past en soms is dat iets om gek van te worden. Zorg echter dat je altijd op de hoogte bent van de feestkleding die je geacht wordt te dragen, want niets is zo erg als totally overdressed verschijnen op een informeel feest. Of andersom, minstens zo erg: in je spijkerbroek verschijnen op een deftig galafeest. De juiste feestkleding zorgt ervoor dat je altijd goed voor de dag komt op het feest van je keuze.

Author: Kim

Share This Post On