Gebroken hart door liefdesverdriet

Een gebroken hart is ontzettend pijnlijk en zwaar om te verwerken. Het kan heel lang duren voor je erover heen bent. Maar met deze tips kun je het proces versnellen en je gebroken hart helen.

1. Rijt je wond niet weer open
Een gebroken hart is als een wond. Waarom zou je zout strooien in een open wond die nog moet genezen? Dat vertraagt het proces alleen maar. Laat de wond van je gebroken hart beter genezen door geen contact met je ex op te zoeken. Soms is vermijden niet helemaal mogelijk, maar doe het niet opzettelijk. Bijvoorbeeld per ongeluk expres door de stad lopen om het tegen het lijf te lopen.

2. Focus op jezelf en je eigen leven
Laat niet meer alles om de ander draaien. Volg de bovenstaande tip en zoek hem of haar niet meer bewust op. Focus op jezelf en je eigen leven en doe dingen die je leuk vindt.

3. Verwen jezelf
Trakteer jezelf op leuke dingen die goed voor je zijn. Ga lekker sporten, laat je masseren of volg een kookcursus om lekkere en gezonde maaltijden te maken. Werk aan meer zelfvertrouwen.

4. Vergeef jezelf en de ander
Om te kunnen
loslaten
is het belangrijk dat je niet alleen de ander maar ook jezelf vergeeft. Laat fouten voor wat ze zijn en leer ervan. Blijf niet malen maar zie ze als voorbereidingen op je nieuwe toekomst.

Author: Kim

Share This Post On