Genderneutrale kleding vergelijken online

Sinds HEMA besloten heeft genderneutrale kleding eind dit jaar voor kinderen in te voeren, is genderneutraliteit een hot topic geworden in Nederland. Maar genderneutrale kinderkleding is niet per se alleen echt iets van deze tijd. Als je kijkt naar het verleden dan zie je dat het bijvoorbeeld ook al in de zeventiende eeuw heel normaal was voor jongens om rokken te dragen.

 

Genderneutrale kleding is simpelweg kleding zonder geslachtsaanduiding (bijvoorbeeld ‘jongenskleding’, ‘meisjeskleding’, ‘herenkleding’ of ‘dameskleding’), waarbij de kleding zowel door vrouwen, mannen als ook non-binaire transgender personen (mensen die zich noch vrouw noch man voelen) kan worden gedragen.

Waarom genderneutrale kleding kopen?

Met dit soort kleding wordt het versterken van seksestereotypen tegengegaan, doordat seksistische en genderstereotype leuzen (zoals “little girl, big smiles’ voor meisjes en ‘little man, big ideas’ voor jongens) worden vermeden en af wordt gestapt van ‘mannelijke’ en ‘vrouwelijke’ kleuren zoals blauw/groen en roze/rood. Zo zorgt genderneutrale kinderkleding onder andere voor stoerdere meisjeskleding naast de typische roze jurkjes.

 

Door kinderen zelf te laten kiezen wat ze graag willen dragen leren ze dat ze zichzelf volledig kunnen uiten op hun eigen manier en krijgen ze niet te maken met bepaalde sociale verwachtingen rondom ‘mannelijk’ en ‘vrouwelijk’ gedrag. Zo kunnen kinderen zich op latere leeftijd gemakkelijker ontplooien.

 

Ook volwassenen kunnen verschillende redenen hebben om genderneutrale kleding aan te schaffen. Zo zullen transgender personen zich kunnen storen aan de labels ‘dames’ en ‘heren’ en het moeilijk kunnen vinden om geschikte en leuke kledingstukken te vinden in de reguliere winkelstraat, terwijl sommige mannen het misschien gewoon prettig vinden om zo nu en dan een mannenrok aan te trekken.

Verzamelplatform voor genderneutrale kleding

Voor alle mensen die voor welke reden dan ook graag genderneutrale kleding aanschaffen, hetzij voor zichzelf dan wel voor de kinderen, is er nu sinds kort een website waar men genderneutrale kleding kan vergelijken van allerlei bekende merken.

 

Dit verzamelplatform genaamd Madave.nl biedt naast een uitgebreide kleding catalogus ook een overzicht van allerlei genderneutrale kinderboeken, genderneutraal speelgoed en allerlei andere soorten genderneutrale producten. Voor ouders die hun kinderen genderneutraal willen opvoeden is er op Madave ook nog een blog te vinden met verschillende tips en adviezen. Sla je slag en neem snel een kijkje op www.madave.nl!

Author: Kim

Share This Post On