Handige tips voor je sneakers

Al tijden zijn sneakers niet meer weg te denken uit het huidige modebeeld. En dat is ook niets voor niets. Deze schoenen kunnen eigenlijk gecombineerd worden met elke outfit. Zelfs als het gaat om een zakelijke outfit of een bruidsjurk (even de voeten laten rusten na die hoge hakken!). Dit ook dankzij het ontzettend uitgebreide assortiment. Tegenwoordig zijn sneakers verkrijgbaar in verschillende materialen, designs en van verschillende merken. Maar hoe houd jij je sneakers nou zo mooi mogelijk? En wat is de beste manier om deze schoenen op te bergen? Wij geven je handige tips over sneakers.

Voorkom open hielen

Laat jij dat ene paar sneakers steeds maar weer in de kast staan, omdat je er open hielen van krijgt? Dan is het een kwestie van goed inlopen. Sneakers worden vaak gecombineerd met de lage sokken, waardoor de hiel open en bloot in de schoen zit. Bij een nieuwe sneakers is het materiaal nog wat stugger, waardoor de schoenen gaat schuren tegen de hiel. Loop de sneakers thuis dus een paar uurtjes in met hogere sokken. Schuurt het na verloop van tijd nog steeds? Bescherm je hiel dan met een blarenpleister, beplak de binnenkant met deze pleister of laat de schoen oprekken bij de schoenmaker.

Houd je sneakers schoon

Je sneakers worden na verloop van tijd vies, dat is logisch. Maar als je sneakers (grotendeels) bestaan uit een witte of lichte kleur, dan wil je het liefst zo min mogelijk donkere plekken op je schoenen. In dit geval is het een optie om de sneakers in de wasmachine te doen. Maar let op, het is wel nodig om de sneakers te beschermen tijdens het centrifugeren. Stop de sneakers daarom in een kussensloop met een neutrale kleur (maak dicht met veiligheidsspelden), stop een aantal grote handdoeken in een wasmachine (als een soort ‘stootkussen’) en laat de wasmachine draaien op een kort programma van 40 graden en licht centrifugeren. Laat je sneakers drogen en ze zien er weer uit als nieuw.

Sneakers uitstallen of opbergen

Om je sneakers mooi in vorm te houden, is het belangrijk dat je ze op de juiste manier opbergt. Opstapelen in een kast doet de vorm van deze schoenen namelijk niet veel goed. Zet ze daarom rechtop in een kast (of op een plank) in een vochtvrije ruimte. Houd de sneakers ook uit direct zonlicht om verkleuring te voorkomen. Ben je een groot liefhebber van deze schoenen en heb je geen ruimte meer om je sneakers neer te zetten? Dan is het ook mogelijk door ze in een box op te bergen. Bijvoorbeeld de smalle varianten die eenvoudig onder je bed passen. Om te zorgen dat de vorm van de sneakers behouden blijft, kan je de schoenen vullen met proppen papier.

 

Author: Kim

Share This Post On