Het merk Parajumpers

Parajumpers is een project dat ontstaan is uit de samenwerking tussen Ape en ontwerper Massimo Rossetti, die vele jaren ervaring heeft als ontwerper van bovenkleding, maar ook als importeur van Amerikaanse merken voor de Italiaanse markt.Een ontmoeting met een dienend lid van het 210th Rescue Squadron in een slecht bezochte bar in Anchorage, Alaska zorgde voor inspiratie voor Massimo Rossetti’s nieuwste creatie. Het resultaat is een uiterst innovatieve bovenkledingcollectie met hoogtechnologische componenten, die vooral functioneel is ontworpen.

De inspiratie achter Parajumpers

De mannen van het 210th Rescue Squadron, gevestigd in Anchorage, Alaska, zijn hoog opgeleid voor extreme reddingen en terugvorderingen in de wildste, meest afgelegen en vijandige uithoeken van de Globe. Of het nu gaat om driftende schepen op zee, rotsklimmers die vastzitten op een piek van 4.000 meter, of onderzeeƫrs die op onvoorstelbare diepte zijn gezonken, deze mannen worden opgeroepen om in te grijpen.

Het zijn de PJ’s – kort voor PARAJUMPERS. Ze zijn taai en moedig, ze zijn beter getraind dan alle andere militaire korpsen, maar het belangrijkste is dat ze hun vaardigheden en technieken gebruiken om levens te redden.

De producten van Parajumpers

De jassen van Parajumpers zijn gemaakt van slijtvast nylon en worden geleverd met een uitneembare donzen voering en een met bont afgezette capuchon. De kraag sluit met een haak die gebruikt wordt bij het parachutespringen. Op de voorkant ligt een grote, ritsbare multi-cargozak met daarin nog eens drie zakken voor het dragen van accessoires, zoals ipods, GPS-apparaten, mobiele telefoons, enz….

Het motto van Parajumpers is: “dat anderen mogen leven”. De jassen zijn in verschillende kleuren en maten verkrijgbar. Alle jassen beschikken over de kenmerkende items waar de Parajumpers om bekend staan. Het vinden van een geschikte Parajumpers donsjas is dan ook zeker geen lastige opgave. Wacht niet langer en bekijk vandaag nog het diverse en ruime aanbod bij een van de leveranciers.

Author: Kim

Share This Post On