Het verstandig aanschaffen van een horloge

Een horloge is een artikel waar u de nodige aandacht aan moet geven. Het is niet zomaar even gekocht en er zijn tal van aspecten waar u de aandacht op moet leggen. Wij zullen u op de hoogte brengen van een drietal aspecten. Aan de hand van deze aspecten kunt u gemakkelijker een aankoopbeslissing nemen en zodoende een geschikt horloge aanschaffen.

De maat

Allereerst moet u ervoor zorgen dat u ten alle tijden de juiste maat horloge aanschaft. De maat van het horloge heeft te maken met de omtrek van de horlogeband. Deze kunt u in veel gevallen nog af laten stellen door een specialist (juwelier) en zodoende altijd een geschikte maat horloge creƫren. Wij raden u aan om te kiezen voor een horloge met een schakelband, want hier is het veranderen van de maat een stuk makkelijker. Bij een horloge met een leren band zal dit een stuk moeilijker zijn en kunnen ze de afwerking van een verkortte band niet perfect realiseren.

Let wel op! Heren horloges zijn een stuk anders qua maat dan vrouwen horloges. Dit heeft te maken met de dikte van de polsen.

Het type glas

Tegenwoordig zijn er een drietal soorten glas te verkrijgen in een horloge. Het mineraal glas, kunststof glas en saffier glas. Het verschil zit hem in de kwaliteit van het glas in dus de krasbestendigheid. Hoe sterker en dus krasbestendiger het glas is hoe hoger de prijs van het horloge zal zijn. U moet hierbij dus goed letten op de gebruiksintensiteit en het type gebruiker. Aan de hand hiervan kunt u gemakkelijk een keuze maken voor het type glas van uw horloge.

Type uurwerk

Er zijn tegenwoordig drie soorten uurwerken te verkrijgen. Dit zijn de zonne-uurwerken, de automatische horloges en de quartz horloges. Automatische horloges worden opgeladen door bewegingen van de mens. Een quartz horloge wordt opgeladen door een batterij die trillingen doorgeeft aan de wijzers. Het zonne-uurwerk wordt opgeladen door licht en zonnestralen.

Author: Kim

Share This Post On