Hoe gebruik je pinkgellak?

Wil je nagellak die lang blijft zitten? Je kunt ervoor kiezen om gellak aan te brengen. Deze nagelbehandeling is duurzamer dan gewone nagellak. Het aanbrengproces van deze gel kan ingewikkelder zijn dan bij andere nagellakken. Het is omdat je de nagels moet uitharden onder UV-licht. Je krijgt echter een bevredigend resultaat omdat je nagels er mooi, gezond en glanzend uit zullen zien. Wanneer je nagels gebarsten zijn of je wilt een andere kleur nagellak, dan kun je deze verwijderen met gellak remover. Mocht je interesse hebben om roze gellak op je nagels te laten aanbrengen, bekijk dan de korte uitleg hieronder.

Hulpmiddelen om voor te bereiden

Gellak kun je zelf op je nagels aanbrengen. Of je kunt naar de nageltherapeut gaan om de gellak aan te brengen. Als je het liever zelf aanbrengt, moet je thuis verschillende nagellakkits klaarmaken. De meest essentiële uitrusting die je nodig hebt, is een gellak lamp. Deze UV-lamp wordt gebruikt om de gellak uit te harden. In tegenstelling tot gewone nagellak droogt gellak niet vanzelf op. Als je geen LED-uithardingslak hebt, kunt je een LED- of UV-lamp gebruiken. Andere hulpmiddelen die je moet voorbereiden, zijn de nagelriemduwer, nagelbuff, nagelvijl en nagelknipper. Na het voorbereiden van de hulpmiddelen, moet je ook nagelriemolie, ontsmettingsalcohol, toplaag, basislaag en gellak maken. Gelpolish is verkrijgbaar in vele kleuren. Je kunt dus een natuurlijke of levendige kleur kiezen, afhankelijk van de look die je verwacht te hebben.

Je nagels voorbereiden

Voordat je gellak aanbrengt, moet je ervoor zorgen dat je nagels klaar zijn. Allereerst moet je je nagels knippen en vormen met een nagelknipper. Vervolgens kun je de rand van de nagels afronden door ze te vijlen. Om de gezondheid van je nagels te verbeteren, moet je nagelriemolie aanbrengen. Het aanbrengen van nagelriemolie kan je nagels hydrateren. Om je nagel beter zichtbaar te maken, kun je de nagelriem terugduwen met een nagelriemduwer. Je kunt dit hulpmiddel ook gebruiken om de dode huid op de nagelplaat te verwijderen. Daarna moet je de nagel vijlen om een ​​glad nageloppervlak te creëren. Na het vijlproces kun je de nagels reinigen door deze in te wrijven met alcohol of reinigingsmiddel. Het wrijfproces verwijdert alle onzuiverheden. Zo zijn je nagels klaar om gecoat te worden met gellak.

Gellak aanbrengen

Als je nagels klaar zijn, kun je de gel base coat aanbrengen. Deze eerste laag kan ervoor zorgen dat de gellak goed kan hechten. Je hoeft alleen maar een dunne laag aan te brengen en deze vervolgens uit te harden onder een UV-lamp om hem te drogen. Het kan een minuut duren voordat het uithardingsproces ervoor zorgt dat de nagels helemaal droog zijn. Vervolgens breng je voorzichtig een dunne gellak aan. Mogelijk moet je twee lagen aanbrengen om de gladde afwerking te krijgen. Na het aanbrengen van de gellak moet je de nagels uitharden. Om de kleur te verzegelen en een glanzend effect op je nagels te creëren, moet je een topcoat aanbrengen. Het laatste uithardingsproces duurt minimaal een minuut om ervoor te zorgen dat de nagels goed verzegeld en gedroogd zijn.

Author: Kim

Share This Post On