Hoe kies je een herinneringssieraad?

Een tijdje geleden ben ik mijn opa verloren. Ondanks dat hij lang gezond is gebleven en een mooie leeftijd heeft behaald, mis ik hem nog elke dag. Ik had een goede band met hem en denk nog vaak aan hem terug. Al een tijdje was ik opzoek naar iets wat onze band symboliseert en uiteindelijk kwam ik terecht bij Nelleke Plegt. Zij maakt mooie en bijzondere Herinneringssieraden.

Wat is er allemaal mogelijk?

Er zijn veel verschillende opties bij herinneringssieraden. In een sieraad kunnen veel dingen worden verwerkt bijvoorbeeld as, lokje haar, een vingerafdruk, een afdruk van handjes of voetjes verwerkt worden. Kijk samen met jou juwelier naar was er allemaal mogelijk is.

Doe van te voren inspiratie op

Doe alvast wat inspiratie op, op internet. Ga op zoek naar sieraden die je mooi vindt en bewaar deze afbeeldingen. Wellicht dat jou ideale sieraad hier wel tussen zit! Mocht dit niet het geval zijn is dat ook geen ramp, in dit geval kan de juwelier met je meedenken!

Zelf een ontwerp maken?

Heb je al een specifiek idee in je hoofd? Werk dit dan uit op papier. Op deze manier kan de juwelier duidelijk zien wat je bedoeld. Wellicht dat de juwelier het nog iets moet aanpassen vanwege praktische redenen, maar als het ontwerp niet te ingewikkeld is zal het vast veel afwijken van jou ontwerp!

Mijn keuze

Uiteindelijk ben ik gegaan voor een gouden ring. De ring heeft aan de bovenkant een hartje, met hierop de vinger afdruk van mijn opa zelf. Verder vond ik nog een brief die ik ooit van opa heb gekregen. Onderaan de brief stond ‘liefs opa’, dit wilde ik ook het liefste verwerken in het sieraad. Uiteindelijk kwam Nelleke Plegt met het idee om dit in de binnenkant van de ring te zetten. Ik ben ontzettend blij met m’n ring en ook al klinkt het misschien een beetje gek, maar het voelt alsof opa zo toch nog een beetje bij me is!

Author: Kim

Share This Post On