Hoe verwijder ik makkelijk gellak? 

Gellak heeft denk iedereen al eens van gehoord of iemand mee gezien, het is de mooie kleur laag die je kan aanbrengen op de nagel. Het ziet er heel mooi uit en je kan allemaal leuke figuurtjes er mee maken op je nagel. Maar hoe kan je het nou makkelijk weer van je nagel afhalen? In dit blog proberen we je antwoord te geven op deze vraag, en wie weet heb je er wat aan!

Wat is gellak?

Een hele lange tijd gingen alle nagellak gebruikers naar de schoonheidsspecialiste om voor bijvoorbeeld speciale gelegenheden mooie nagels aan te laten brengen. Maar sinds de komst van gellak hoeft dat niet meer en kan je het dus gewoon zelf vanuit huis doen. Gellak is een lak die bestaat uit een combi van bepaalde stoffen die onder een speciale lamp moeten opdrogen wanneer deze lak is aangebracht. Dit zorgt ervoor dat de lak goed hard wordt en dus ook lang blijft zitten op de nagel, hierdoor krijg je dus echt het schoonheidsspecialiste effect. Door deze lamp droogt de lak ook een stuk sneller dan dat je de lak normaal op laat drogen.

Hoe breng je gellak aan?

Omdat het dus een speciale soort lak is vergt het ook meer aandacht bij het aanbrengen dan bij een normale soort nagellak. De nagels moeten eerst in een natuurlijk vorm gevijld worden, daarna moet het oppervlakte van je nagels gepolijst worden. Dit allemaal zodat de nagels helemaal van een vlak en gelijk niveau zijn. Anders kan de gellak niet goed bevestigd worden op de nagel als deze handelingen niet gedaan zijn. Daarna breng je een onderlaagje aan, deze laat je eerst drogen onder de lamp. En wanneer deze laag droog is kan het echte werk pas beginnen namelijk de gellak laag kan worden aangebracht.

Hoe verwijder je gellak?

De instructie hoe je de lak aanbrengt is belangrijk maar hoe de lak weer verwijderd wordt is minstens zo belangrijk. Want als je het er helemaal moet laten afslijten wordt het lelijk en dat willen we niet. Gellak verwijderen gaat als volgt: je vijlt de bovenste laag van de lak er af, en dan gebruik je het belangrijke middel aceton. Door dat je de bovenste laag eraf vijlt kan de aceton beter doordringen tot de nagel en deze dus met hulp van watjes en papier schoonmaken.

Author: Kim

Share This Post On