Jassen kopen doe je gemakkelijk online

Sinds het Corona virus de wereld op z’n kop heeft gezet, is winkelen een compleet andere ervaring geworden. Gezellig shoppen in de winkelstraten is er niet meer bij, met al die leegstaande panden was het helaas al niet zo spannend meer. Gelukkig kunnen we weer een terrasje pikken, dat er niemand binnen een straal van 1,5 meter in je nek hijgt is dan eigenlijk wel een … verademing. Niet getreurd, want jassen kopen doe je gemakkelijk online. Zo kun je deze herfst en winter de deur uit in stijl, en bij voorkeur zonder een snotneus. Ieder nadeel heeft zijn voordeel, wat betreft online shoppen zijn er eigenlijk behoorlijk wat voordelen te noemen. Van een paar sokken tot aan een warme Moscow jas kopen; hier zijn onze vijf redenen om online te winkelen.

1. Eenvoudig vergelijken

Winkel in, winkel uit. Je wilt even een jas kopen maar dat valt nog niet mee. Die ene jas had een prachtige kleur maar met knopen, je wilt liever een rits. Die andere heeft weer een rits maar die kraag kan echt niet… Iedere winkel heeft andere merken en modellen, als smartshopper maak je met je smartphone foto’s zodat je niet vergeet welke opties je aanspreken. In plaats van foto’s maken, kun je eigenlijk net zo goed vanaf een terras online shoppen. Dan geniet je van twee leuke activiteiten tegelijkertijd!

2. Nooit meer misgrijpen

Je hebt de jas van je dromen gevonden, diep verstopt achter in de winkel, aan een rek dat niemand anders al heeft gevonden. Alleen zitten de mouwen nét iets te strak. Geen probleem, gewoon even aan de kassa vragen of ze die Moscow jas een maatje groter in het magazijn hebben hangen. Niet dus, komt die maat nog wel binnen dan? Misschien wel, probeert u het aankomend weekend nog een keertje. Of kijkt u even in onze webshop, daar hebben ze meer maten op voorraad. Ja bedankt, die tip is het parkeergeld zeker waard…

3. Wettelijke zichttermijn

Er zijn nog steeds shoppers die liever naar de winkel gaan omdat ze dan denken betere garantievoorwaarden te krijgen. Wist je dat een retourbeleid in de normale winkels een optie is, terwijl het online verplicht is? In webshops die zich richten op Nederlandse klanten is het verplicht om een wettelijke zichttermijn van minimaal 14 dagen te hanteren. Je kunt dus een jas kopen online, die uitgebreid bekijken en passen thuis, en pas als je helemaal tevreden bent besluit je om de jas te houden. Anders kun je het item gewoon netjes retour sturen en je zult jouw aankoopbedrag teruggestort krijgen. Er zijn ook winkels die werken op basis van AfterPay, dan betaal je pas wanneer je besluit het artikel te houden.

4. Veilig betalen

Betaal je met cash, kaart of app? Online betalen behoort tot de meest veilige betaalmethoden. Je hoeft echt niet paranoïde te zijn om betalen in de winkel, of pinnen op straat een beetje eng te vinden. Terwijl jij tussen de jassen zoekt, graait een zakkenroller jouw handtas leeg. Of iemand kijkt mee over je schouder voor de PIN code en jat daarna jouw betaalkaart. En dan wordt er bij de kassa ook nog regelmatig een fout gemaakt. In Nederland is iDeal de standaard voor online betalen, bijna alle Nederlandse banken ondersteunen deze betaalmethode. Gebruik je liever een creditcard  of PayPal? Die bieden aankoopgarantie, dus weet je zeker dat het veilig is.

5.Geen spijt van je aankoop

Buyer’s remorse” is de Engelse term voor spijt na aankoop. Bij een jas kopen in de winkel ontstaat er een ‘high’ in je hersenen. Wanneer je thuiskomt blijkt diezelfde jas plotseling helemaal niet zo mooi afgewerkt, en hij zit eigenlijk ook niet zo lekker. Online kun je op je gemak vergelijken, de jas of meerdere jassen terugsturen, en je wordt niet opgejaagd om een keuze te maken. Met een “pick-up-and-return” beleid hoef je zelfs voor het retourneren niet de deur uit.

Houd je van gezellig samen shoppen? Ga dan lekker met vrienden op een terrasje zitten en shop online tijdens een hapje en een drankje. Slim, sociaal en simpel!

Author: Kim

Share This Post On