Mode aanschaffen op Black Friday

Heeft u al eens gehoord van Black Friday? Deze traditie komt van oorsprong uit Amerika, waar het ieder jaar op de dag na Thanksgiving Day georganiseerd wordt. Dit is niet geheel toevallig, want op deze dag zijn de meeste Amerikanen vrij van school en werk. Een unieke kans om de kerstaankopen alvast te doen! Inmiddels is Black Friday ook naar West-Europa komen overwaaien, waaronder naar Nederland. Black Friday Nederland staat echter nog in de kinderschoenen, omdat lang niet alle winkels hieraan deelnemen. Toch biedt Black Friday u een unieke kans om bijvoorbeeld de garderobe een nieuwe impuls te geven!

Wat is het idee van Black Friday?

Black Friday is een initiatief van Amerikaanse, nu dus ook Nederlandse, ondernemers, die consumenten op hun vrije dag aan willen zetten om alvast kerstaankopen te doen. Om consumenten te lokken bieden veel winkels op deze dag hoge kortingen aan op verschillende producten, zoals kleding, cosmetica en elektronica. In eerste instantie werd dit voornamelijk gedaan door de fysieke winkels, om consumenten naar een stad te trekken. Tegenwoordig bieden veel webwinkels ook kortingen aan op Black Friday, zodat u vanuit huis nieuwe kleding of bijvoorbeeld woonaccessoires aan kunt schaffen.

In Amerika is Black Friday dermate populair, dat er bij grote winkels vaak behoorlijke rijen ontstaan bij het openen van de winkels. Om alle consumenten voldoende tijd te geven om hun kerstaankopen te kunnen doen, blijven veel winkels tijdens Black Friday langer open.

Overzicht met deelnemende winkels

Nederlandse winkels doen niet allemaal mee aan Black Friday, het is zelfs zo dat het vooral de webwinkels zijn die kortingen aanbieden. Omdat het best lastig kan zijn om alle deelnemende partijen te vinden, is het raadzaam om op een overzichtswebsite te kijken. Op dergelijke overzichtswebsites vindt u een overzicht van alle deelnemende winkels, evenals dat hier de kortingen van de deelnemende winkels vaak vermeld staan. Zo weet u precies welke korting u waar kunt krijgen tijdens Black Friday!

Author: Kim

Share This Post On