Mode voor gala

Gala wordt gezien als een specifieke gelegenheid waar je iets netjes voor moet aantrekken. Bij een gala gelden strikte kledingvoorschriften: een dresscode. Maar wat doe je nu aan naar een gala?

 

Voor een man
Er wordt van een man verwacht dat die op het gala arriveert in een rokkostuum. Bij een rokkostuum hoort een zwarte pantalon met enkele of dubbele bies. Een bies is een streep aan de zijkant van je broek. Boven de pantalon hoort de man een wit overhemd te dragen. Het overhemd moet een hoge kraag hebben en deze moet rechtop staan. Over dit witte overhemd hoort de man een gilet te dragen en over de gilet dient een man een net zwart jasje te dragen. Bij dit outfit horen zwarte lakschoenen en een witte of zwarten zijden strik. De strik is afhankelijk van het type gala: white tie of black tie. Een man hoort nooit een horloge te dragen op een gala, tenzij het een zakhorloge is.

 

Voor de vrouw
Een vrouw wordt op een gala in een jurk verwacht. Op een gala met de dresscode white tie wordt verwacht dat de vrouw een jurk draagt tot aan haar haken. De kleur van de jurk maakt niet zoveel uit. De jurk dient van een dunne en elegante stof te zijn en heeft geen mouwen. Er wordt geen horloge gedragen en de sieraden moeten bij de jurk passen. De jurk en de sieraden moet bij een gala met de dresscode white tie echt chique zijn. Een gala met de dresscode black tie is informeler. Je mag bijvoorbeeld bij zo’n gala ook een sexy jurk aantrekken. Deze jurkjes hebben een strakke pasvorm en je lichaam komt er mooi in uit. Bij allebei de dresscode horen een paar hoge hakken en een bijpassende handtas.

Author: Kim

Share This Post On