Nike Air Max, de tijdloze sneaker

Door de jaren heen zijn er verschillende trends geweest op het gebied van sneakers. Nu zie je bijvoorbeeld menig influencer rondlopen in dad sneakers. Deze schoenen zijn te herkennen aan een wijd model en een hogere zool. Maar daarnaast zijn er ook sneakers die al jaren populair zijn én blijven. Een voorbeeld hiervan is de Nike Air Max. Jaarlijks komen er tientallen nieuwe modellen bij en is er elk jaar zelf een dag die helemaal in het teken staat van deze tijdloze sneaker.

Lopen op wolkjes

Het eerst model van de Nike Air Max werd geïntroduceerd aan het begin van de jaren tachtig. Deze schoen is ontworpen met de bedoeling om sporters optimaal te laten bewegen. Daarom werd ook na een aantal jaren de Air Sole toegevoegd aan deze schoenen. Door middel van deze toevoeging kunnen atleten zich sneller bewegen en hebben ze geen last van een drukkend gevoel bij elke stap. Veel sporters zullen ook zeggen dat ze dankzij de Air Sole het gevoel hebben alsof ze lopen op wolkjes, wat ook weer een verklaring is voor de naam van deze schoen.

Niet alleen voor sporters

Dat je dus heerlijk kunt bewegen in de Nike Air Max is niet onopgemerkt gebleven. Daarnaast is deze schoen door de jaren heen verschenen in verschillende designs. Daarom werd de Nike Air Max ook gezien als de sneaker die je kunt dragen bij je dagelijkse outfit. In de jaren negentig stond deze schoen vooral bekend als het onderdeel van de outfit voor gabbers, maar dat is nu ondertussen allang weer verleden tijd. Door de jaren heen is deze schoen uitgebracht in verschillende modellen (Air VaporMax Plus, Air Max 180, Air Max 270, Air VaporMax 97 en natuurlijk de Air Max 1) en allerlei colorways.

Speciale dag voor de fans

Ben je een groot liefhebber van de Nike Air Max? Dan is het vast geen verrassing voor je dat elke jaar op 26 maart Air Max Day is. Op deze dag worden verschillende nieuwe modellen van deze sneakers gepresenteerd. Vooraf of na die tijd kan je al een aantal exclusieve modellen kopen bij sommige winkels. Maar reken dan wel op een zeer lange rij. Een aantal fans gaan staan al een aantal dagen voor de lancering te wachten bij de winkel om de eerste in de rij te zijn.

 

Wil je graag Air Max schoenen kopen? Dit kan heel eenvoudig online bij verschillende winkels. Houd er wel rekening mee dat als jij je zinnen hebt gezet op een exclusief model dus snel moet zijn en meer moet betalen. De varianten in de ‘gewone’ modellen vind je doorgaans bij elke sportwinkel en kosten rond de € 100 per paar.

Author: Kim

Share This Post On