Online mode kopen met een kredietkaart

Sinds een paar jaar zijn er steeds meer winkels die producten online verkopen. Online winkelen zit op dit moment in de stroomversnelling en 80% van de aankopen gebeurt nu online. Vorig jaar zijn er 10,3 miljoen Nederlands die een product online hebben gekocht. De meeste Nederlanders doen hun online aankopen via een desktop, maar sinds de smartphone is het ook aantrekkelijk om producten via een mobiele telefoon te kopen. Consumenten kopen online mode, literatuur, tickets, elektronica, vervoertickets en boekingen voor hotels.

wallet-908569_960_720

Als je een product online bestelt, moet je het direct afrekenen. Het gebeurt zelden dat je  bij een online bestelling een product achteraf  kan afrekenen. Veel online webshops accepteren alleen kredietkaart. Een kredietkaart is een kaart waarmee je aankopen kunt doen die je niet direct hoeft te betalen. Je moet wel je kredietkaart gegevens doorgeven, waardoor de betaling wel geregisteerd wordt. De gebruiker van de kredietkaart moet het bedrag achter betalen. Op deze manier heb je een direct een persoonlijke lening en deze moet je met rente gaan aflossen. Bij een debetkaart, een gewone bankpas, wordt het bedrag direct van de rekening afgeschreven.

 

Een kredietkaart kan gratis aangevraagd worden. Je hebt verschillende soorten kredietkaarten. Bij de meeste kredietkaarten kun je het uitgegeven bedrag in maandelijkse termijnen terug betalen. Je betaalt dan wel rente over het uitgegeven bedrag. Er zijn ook kredietkaarten waarbij je het gehele bedrag aan het eind van de maand moet terug betalen. Elke kredietkaart heeft zijn eigen limiet. Deze moet je vooraf afspreken met de maatschappij. Een kredietkaarten geeft gebruikers ook een extra veiligheid bij het winkelen. Als het product bijvoorbeeld niet geleverd wordt, kun je het terug laten storten. Je moet dan uiteraard wel aantonen dat je het product niet ontvangen hebt.

 

Voordat je een kredietkaart aanvraagt om online mode te gaan kopen, is het verstandig om verschillende kredietkaarten te vergelijken. Je krijgt op deze manier een kredietkaart die echt bij je past en zo weet je zeker dat je geleende bedrag ook echt kan terug betalen!

Author: Kim

Share This Post On