Sokken, blijf ze niet verstoppen

Sokken zijn natuurlijk oorspronkelijk bedoeld om je voeten te beschermen tegen schuurplekken, blaren en kou. Maar is dat dan een reden om dit kledingstuk te blijven verstoppen onder je schoenen? Welnee! Want het hedendaagse assortiment van trendy sokken is echt wel een stuk leuker dan alleen exemplaren in een neutrale kleur. Tegenwoordig worden sokken juist voorzien van felle kleuren en vrolijke prints die het waard zijn om gezien te worden! Maar hoe pak je dat aan zonder dat het ‘fout’ lijkt?

Houd je enkels warm

Sokken in sandalen…. Tsja, dat zal toch altijd een van de grootste modemissers blijven. Gelukkig zijn er genoeg andere alternatieven zodat jij je sokken wel op een stijlvolle manier kunt combineren met je schoenen. Draag je bijvoorbeeld graag platte schoenen (zoals sneakers of ballerina’s) in combinatie met een hogere broek? Dan zijn je enkels vaak bloot. Tijdens de koudere dagen kun jij je enkels prima bedekken met sokken. Kies bijvoorbeeld voor een variant met een glitter of een kanten rand.

 

Leuk detail voor je zakelijke outfit

Draag je bijvoorbeeld voor je werk vaak een pak? En maakt dit jou eigenlijk veel te oud? Of zou je graag wat meer van je persoonlijke stijl toe willen voegen aan het geheel? Kies dan voor sokken met een opvallende print. Zorg er dan wel voor dat je rest van je pak een neutrale kleur heeft, anders is het juist weer veel te veel kleur. Sokken met een vrolijke print komen verder het best tot z’n recht in combinatie met schoenen in een neutrale kleur.

Alternatief voor panty’s en leggings

Panty’s en leggings worden eigenlijk altijd gecombineerd met een rok of een jurk. Maar er zitten ook wat nadelen aan deze kledingstukken. In een panty kan je al snel een ladder krijgen (die draag je niet dus nog een tweede keer) en een legging kan afzakken of juist weer veel te warm zijn. Kniekousen zijn dan een prima alternatief. Zo hoef je niet helemaal met blote benen te lopen, maar krijgen je voeten en benen toch nog wat warmte en bescherming. Deze kniekousen kan je combineren met zowel hoge als lage schoenen.

Author: Kim

Share This Post On