Stijlvolle én warme jassen

Het weer in Nederland is eigenlijk om de paar weken weer een verrassing: de ene week genieten we volop van zonnig weer. Een paar dagen later zijn de temperaturen weer flink gedaald en is de lucht behoorlijk grijs. Deze continue weersveranderingen laten het eigenlijk niet toe om de wintergarderobe op te bergen voor het volgende jaar. Maar wanneer het weer een beetje opklaart, kan die dikke winterjas toch weer wat te warm zijn. Welke jassen kan je in dit geval het beste dragen?

Trendy jassen van dit moment

Wanneer je nog geen goede jas hebt voor het wisselende weer, is dit natuurlijk een prima excuus om eens lekker te gaan shoppen. En daar hoef je echt niet het gure weer voor in. Online vind je genoeg mooie jassen. Dus gewoon lekker winkelen vanuit je warme woning. De trendy jassen van dit moment zijn de teddy coats (warm en lekker zacht), parka’s en gewatteerde jassen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Wil je wat meer vorm geven aan deze oversized jassen? Draag deze dan met een ceintuur om je middel.

 

Let op je lichaamsvorm

Een oversized jas is wel heel warm, maar wanneer je klein bent kan je er optisch nogal in ‘verdwijnen’. Daarom is het verstandig om ook altijd rekening te houden met je lichaamsvormen. In dit geval staat bij een kleine lengte een jas die net boven de knie valt weer beter. Wanneer je wat voller bent is het verstandig om schoudervullingen te vermijden en juist een getailleerde jas te dragen (of breng deze dus zelf aan door middel van een ceintuur). Online kleding kopen bij jasjehandtasje.nl is in dit geval een goede optie. Daar vind je onder ander jassen voor allerlei lichaamsvormen.

Combineer verschillende lagen

Heb je op het moment geen budget voor een nieuwe jas? Dan kan je ook een combinatie maken met kledingstukken uit je huidige garderobe. Draag bijvoorbeeld een hoodie, met daaroverheen een jack. Neem voor de zekerheid ook een sjaal mee. Zo blijf je lekker warm wanneer de zon achter de wolken verdwijnt en de temperaturen flink dalen. Daarnaast kan je ook een stijlvolle combinatie maken door in plaats van een sjaal een poncho te dragen over je jack.

Author: Kim

Share This Post On