Tips voor een kraamcadeau

Als er een baby’tje geboren is in jouw familie of in jouw vriendenkring is dat altijd een feest! Natuurlijk mogen de beschuit met muisjes niet ontbreken en natuurlijk neem je ook een leuk kraamcadeau mee. Nu kan het zo zijn dat jij nog helemaal niet thuis bent in de baby’s of dat je simpelweg geen idee hebt wat je nou moet geven tijdens een kraamfeest. Wij geven je een aantal handige tips voor een kraamcadeau dat altijd in de smaak zal vallen.  

Tip 1: Houd het simpel

Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, maar het kan er wel voor zorgen dat jouw cadeau helemaal niet in de smaak gaat vallen. En dat terwijl je er zo goed je best voor hebt gedaan. Daarom doe je er goed aan om het simpel te houden. Houd je cadeau simpel en praktisch. Denk eens aan de spullen die kersverse ouders sowieso een keer nodig gaan hebben, zoals een speen of een slabbetje. Pampers vallen ook goed in de smaak bij ouders. Pampers zijn namelijk vrij duur en je hebt er nogal wat van nodig. Het komt altijd van pas en als je het geheel nog een beetje leuk aankleed, zal jouw cadeau ongetwijfeld in de smaak vallen.

Tip 2: Let op leeftijdsgrenzen

Vaak kiezen mensen ervoor om speelgoed te kopen of knuffeltjes in te slaan voor de pasgeboren baby. Dat is natuurlijk een hartstikke leuk cadeau voor op een kraamfeest, maar niet al het speelgoed is geschikt voor een baby. Zitten er losse onderdelen bij het speelgoed of is een knuffeltje voorzien van knoopjes, dan kan een baby dat in zijn mond krijgen met alle gevolgen van dien. Wil je speelgoed of een knuffeltje kopen? Let er dan dus extra goed op dat deze ook geschikt zijn voor een baby. Ga bijvoorbeeld voor een bijtring of een rammelaar.

Tip 3: Koop kleding niet te klein

Het is natuurlijk altijd passend om babykleding te kopen als cadeau bij een kraamfeest. Let er wel altijd op dat je kleding koopt in de juiste maat. Babykleding maten beginnen namelijk al bij maat 40, maar een pasgeboren baby’tje heeft al snel een maatje 50/56. Kleinere maatjes zijn dan ook meestal voor baby’s die te vroeg geboren zijn. Koop je kleding in maat 50/56 dan kan de baby het al direct aan, maar er zit dus ook een risico aan dat het kindje de kleding helemaal niet past. Bovendien ben je echt niet de enige die kleding heeft gekocht. De ouders hebben dus genoeg kleding voor de eerste 3 maanden, maar daarna zullen ze alles zelf moeten kopen. Daarom doe je er goed aan om kleding ietsje groter te kopen. Bijvoorbeeld in maat 68 of 74. Zo hebben de ouders ook wat kleding liggen als hun baby wat gegroeid is. Qua stijl kan je het beste iets neutraals kiezen, vooral als je niet weet of het een meisje of jongen wordt. Wat ook leuk is om te geven, is een compleet baby setje. Zo hebben de ouders meteen een complete outfit.

tip 4: Geef iets waar je lang plezier van kan hebben

Kleding wordt veel cadeau gedaan bij een kraamfeest, maar veel van die cadeautjes worden slechts enkele maanden of hooguit een jaar gebruikt. Denk er daarom over na om eens iets permanents te geven. Denk bijvoorbeeld aan een leuk nachtlampje of mooie accessoires voor de inrichting van de kinderkamer. Dit soort cadeaus kunnen veel langer gebruikt worden door de ouders en zullen tot ver in de kindertijd nog met veel plezier gebruikt worden. Het is natuurlijk altijd leuk om te zien dat jouw cadeau na een aantal jaar nog steeds gebruikt wordt.

Heb jij zelf favoriete cadeau’s om te geven bij een kraamfeest? Laat het ons weten.

Author: Kim

Share This Post On