Tips voor het stijlvol dragen van een heren pantalon

Veel mannen zullen het wel herkennen, je hebt een mooi pak gezien, maar wat nu? Je wil er alles aan doen dat een pak goed zit, maar dan moet je ook weten hoe dat je een pantalon moet dragen. Als je om je heen kijkt, dan zie je dat een pantalon recht naar beneden moet vallen, op je schoenen. De regel is dat je hierbij de pijp maximaal een keer om mag vouwen. Als je denkt dat het dit al was, dan heb je het mis. Een pantalon moet namelijk aan de voorkant en achterkant altijd voorzien zijn een rechte strijkvouw. Daarbij valt de taille net boven je heupen (en dat is redelijk hoog). Verder moet je een pantalon met riemlussen ook dragen met een riem. Gelukkig is de rest van de kleding wat eenvoudiger te dragen. Combineer het met een net overhemd en veterschoenen en je bent klaar voor een belangrijke meeting of een andere gelegenheid. Daarvoor zou je eens kunnen kijken bij de wollen heren pantalons op Gentiluomo.com. Verschillende kleuren en maten, gegarandeerd iets wat jij zoekt! 

Nog meer manieren om een pantalon te dragen

We hebben goed en leuk nieuws voor je. Er zijn tegenwoordig namelijk eindeloos veel opties om een pantalon te dragen. Steeds vaker wordt het gedragen met een nette veterschoen, maar het kan zelfs met casual sneakers. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de pantalon zelf. Er zijn namelijk erg veel verschillende modellen waar je je eens in kunt verdiepen. Pantalons zijn er voor iedere lichaamsbouw en daarom moet je kiezen voor kwaliteit en een goed zittende pasvorm.

Alles nog even op een rijtje

De belangrijkste informatie over het dragen van een pantalon nog even op een rijtje: 

  • Zorg dat de pantalon recht naar beneden valt op je schoenen.
  • Vouw de pijp maximaal een keer om.
  • Op de voorkant en achterkant heeft een pantalon een verticale strijkvouw. 
  • Zorg dat de taille net boven je heupen valt en goed aansluit.
  • Als een pantalon riemlussen heeft, draag dan altijd een riem.
  • Je combineert een pantalon met nette schoenen en een net overhemd, of eventueel met een coltrui (dit zorgt voor een zakelijke uitstraling). 
  • Ga je voor de casual uitstraling, draag een pantalon dan met een poloshirt.

Author: Kim

Share This Post On