Waarom je dubbele items van je favoriete kledingstuk moet kopen

Wel eens gehad dat je bang was een favoriet kledingstuk te dragen, omdat er iets mee zou gebeuren? Je bent dan echt niet de enige! Het komt vaker voor dan we ons realiseren: een favoriet kledingstuk dat belandt bij de “niet dragen”-kleding. Dit komt doordat we bang zijn het kledingstuk zo vaak te gaan dragen dat het te snel slijt. En het is natuurlijk zonde als je favoriete kledingstuk opeens niet meer te dragen is.

 

 

Het probleem van bovengenoemde theorie, is dat het niet dragen van je favoriete kledingstuk eigenlijk hetzelfde is als het niet hebben van dit item. En wat is het punt van het hebben van deze mooie kleding als je ze niet draagt? Het antwoord op dit dilemma: koop het in tweevoud!

 

Het is een zeer voor de hand liggend antwoord, waar lang niet iedereen gebruik van maakt. Meestal koopt men kleding niet in tweevoud vanwege de kosten. Als je je het kan veroorloven om een item dubbel te kopen, doe het! Je kan je favoriete kledingstuk dan zoveel dragen als je wilt. Je hebt er immers altijd nog één achter de hand.  Uiteraard is niet alle kleding het waard om in tweevoud te kopen, maar sommige kledingstukken ook zeker wel.

 

Items die het wel waard zijn om in tweevoud te kopen

Spijkerbroeken die perfect passen. Iedereen weet hoe moeilijk het is om de perfecte spijkerbroek te vinden, toch? Indien je het je kan veroorloven, koop een tweede. Hoogstwaarschijnlijk vind je niet snel een spijkerbroek die weer zo perfect zit.
Standaard shirts kan je ook nooit genoeg hebben. Het is niet leuk als je een wit shirt uit de kast wilt pakken en er zit een enorme vlek op, en dat je dan geen vervanger op voorraad hebt. Als laatste kun je nooit te weinig Bretonse strepen in je kast hebben liggen. Nooit!

Items die het niet waard zijn om in tweevoud te kopen

Trendy kleding. Het maakt niet uit hoe geweldig je denkt dat het nu is, maar de kans is groot dat je dit gevoel over een aantal jaar niet meer hebt. Niet in tweevoud kopen dus!
Ook kleding die je niet vaak draagt, is het niet waard om in tweevoud te kopen. Ook niet die mooie jurk die je misschien wel voor veel geld hebt gekocht. Maar zolang je het niet wekelijks draagt is het niet de moeite waard om het in tweefout aan te schaffen. Want zelfs als er iets mee gebeurt, zal je de jurk waarschijnlijk toch niet zo gaan missen.

 

 

Author: Kim

Share This Post On