Waarom kiezen voor een leren tas?

Rugtassen, schoudertassen, cowboybags, clutches: wat betreft tassen hebben we keus genoeg. Maar gebruik jij elke dag dezelfde tas? Dan krijgt deze een hoop te verduren. Een rugzak van stof of een schoudertas van synthetisch materiaal zal dan ook sneller slijten. Daarom is het verstandig om te investeren in een tas van stevig en duurzaam materiaal, zoals een leren tas. Dit materiaal is niet alleen zeer stevig (dus je kunt gerust een paar jaar vooruit met dezelfde tas), maar heeft ook nog een aantal andere voordelen.

Een passend model voor iedere stijl

Bij een leren tas denk je wellicht aan een wat groter model tas in een donkere kleur. Maar dat is tegenwoordig allang niet meer zo. Verschillende merken zijn ook de combinatie van leer en tassen gaan waarderen en hebben dus ook allerlei varianten van deze tassen gemaakt. Zo kan je kiezen uit tassen van bijvoorbeeld rund-of kalfsleer, slangenleer of nepleer in kleurtonen als bruin, cognac en zelfs tinten als rood. Zoek online maar eens naar een leren tas en je zal zien dat je ontzettend veel keus hebt.

 

Lange levensduur

Het grote voordeel van leer is dat het materiaal zeer stevig is en een flink aantal jaren meegaat. Dit materiaal is waterdicht en wordt na verloop van tijd steeds soepeler en elastischer. Veel mensen zeggen dat na verloop van tijd leer er steeds mooier uit gaat zien. Blijf wel voorzichtig omgaan met je leren tas, want ook dit materiaal kan gaan scheuren. Zit er een vlek op het oppervlak? Dan maak je dit eenvoudig schoon met een reinigingsdoekje.

Echt leer herkennen

Heb jij je zinnen gezet op een echte leren tas? Dan is het wel belangrijk om de echte te kunnen onderscheiden van de neppe varianten. Soms komt het weleens voor dat winkeliers namelijk een tas van nepleer proberen te verkopen voor de prijs van een tas van echt leer.  Voel altijd aan de tas hoe de structuur van het materiaal is. Echt leer voelt vaak wat stugger en zwaarder aan. Op het oppervlak zie je bij echt leer ook wat deukjes en rimpels. Daarnaast heeft leer een hele sterke geur. Vaak moet de nieuwe tas ook om die reden even een paar uur buiten gehangen worden.

Author: Kim

Share This Post On