Wandelen is populairder dan ooit

Door de coronacrisis wandelen Nederlanders meer dan ooit. Zo blijkt uit cijfers van onder andere Garmin Connect, Strava en Wandel To Go. Sinds de eerste lockdown is het gemiddelde aantal stappen die een Nederlander zet met ruim 300% toegenomen. Sinds de sluiting van de sportscholen is deze stijging nog weer eens met 50% toegenomen. Dit is ook niet zo gek, want fietsen, wandelen en hardlopen zijn bijna de enigste sporten die je momenteel nog kunt beoefenen. In dit artikel geeft ik je graag een aantal tips om het wandelen zo comfortabel mogelijk te maken.

Koop goede wandelsokken

Wist je dat naast goede wandelschoenen de wandelsokken ook zeer belangrijk zijn? Ze voeren het vocht af en zorgen ervoor dat je warm blijft. Bij te grote wandelsokken kunnen zelfs blaren ontstaan. Door goede wandelsokken heren te kopen behoud je het plezier aan je wandeltocht. Daarnaast raad ik je aan om geen goedkope wollen sokken te kopen. Deze gaan na 2 kilometer wandelen namelijk jeuken en de naden beginnen na een aantal stappen al flink te irriteren. Het beste is om een aantal naadloze wandelsokken aan te schaffen. Deze zijn in de regel wel wat duurder, maar hiermee kun je je comfort aanzienlijk verhogen. Een paar goede wandelsokken kosten vaak tussen de € 20,- en €25,-.

Ga wandelen met goed schoeisel!

Ben je van plan om meer dan 3 kilometer te gaan lopen? Dan is het uitermate belangrijk om goede wandelschoenen aan te schaffen. Normale schoenen bieden namelijk niet voldoende steun om lange afstanden mee te gaan lopen. Doe je dit wel dan krijg je eerst zere voeten, blessures aan je hamstring en mogelijk zelfs zere knieën. Wandelschoenen zorgen ervoor dat je voet bij het neerkomen de juiste steun en vering krijgt (net als bij hardloopschoenen). Dit zorgt ervoor dat je veel makkelijker langere afstanden kunt lopen. Een paar goede wandelschoenen kost tussen de €150,- en €250,-. Als je de schoenen eenmaal hebt aangeschaft dan heb je hier makkelijk tien jaar plezier van.

Kleed je niet te warm

Vooral in deze tijd van het jaar is het best fris wanneer je de deur uitloopt. Veel mensen hebben dan ook de neiging om zich helemaal van top tot teen in te pakken. Ik raad je aan om dit niet te doen, want als je eenmaal onderweg bent krijg je het al snel te warm. In veel gevallen kun je de extra kleding niet meer uit doen en moet je dus de hele tocht met te warme kleding aanlopen. Het gevolg: een zweterig lichaam en een te warm gevoel.

Wil je meer handige wandel- en gezondheidstips lezen? Dan raad ik je aan om ook eens op dit gezondheidsblog te kijken.

Author: Kim

Share This Post On