Welke kleding draag je als je cellulitis hebt?

Heb je putjes op je bovenbenen en billen, oftewel cellulitis? Dan is dit absoluut niet iets om je voor te schamen. Er zijn namelijk meer vrouwen die het ook hebben dan vrouwen die het niet hebben. Trek je dan ook niet al te veel aan van de bewerkte foto’s die je ziet in de media. Zelfs de beroemdheden die jij zo bewondert, hebben cellulitis. Maar hierdoor onzeker zijn over je lichaam is ontzettend oncomfortabel. Wij geven een aantal tips om je cellulitis te verhullen met kleding. Maar blijf onthouden: het is niets om je voor te schamen.

Panty’s en shapewear

Cellulitis komt het meest voor op de billen, bovenbenen en dijen. Wanneer je een korte rok of jurk draagt, kan het dus zichtbaar zijn. Ook wanneer je een kledingstuk draagt van dunner stof. Om te voorkomen dat iemand deze putjes kan zien, is het een optie om een wat meer donkere en dikkere panty te dragen. In de zomermaanden kan dat behoorlijk warm zijn. In dit geval kan je in plaats daarvan een donker boxershortje dragen of shapewear. Zo trek je de huid wat strakker.

Leg de focus op je bovenlijf

Een andere oplossing is om de aandacht af te leiden van deze plek waar je cellulitis hebt. Draag je een kort zwart jurkje? Leg dan het accent op je halslijn. Dit kun je doen door bijvoorbeeld te kiezen voor een jurk met een V-hals of draag opvallende sieraden, zoals kettingen met grote hangers of combineer verschillende kettingen met elkaar. En vergeet natuurlijk niet het accent te leggen op je gezicht door een mooi kapsel of goede make-up. Want je gezicht en je sprankelende ogen is waar de mensen naar moeten kijken.

Cellulitis verminderen

De putjes op je bovenbenen, billen en dijen ontstaan door onregelmatigheden in het bindweefsel op deze plekken. Daarom is het ook vrij lastig om het helemaal weg te krijgen. Er zijn wel een aantal manieren voor cellulitis laten behandelen. Zoek bijvoorbeeld naar een specialist in bindweefselmassages. Deze kneedt als het ware de verklevingen losser en zorgt voor een verbeterde bloedsomloop op deze plekken. Daarnaast is het verstandig om zelf voldoende te bewegen en gezond te blijven eten om de cellulitis te verminderen.

Author: Kim

Share This Post On