Welke tattoo past bij jou?

Minimale tattoos, sleeves, matching tattoos: sinds een aantal jaren is de populariteit van tattoos enorm toegenomen. Zoek maar eens op Instagram onder tattoos en je krijgt duizenden resultaten van mensen die graag hun speciale lichaamsversiering met de rest willen delen. Deze hebben ze laten zetten om een speciale herinnering bij zich te dragen, een statement te maken of om een plekje van hun lichaam te coveren (bijvoorbeeld een litteken). Heb jij ook een speciale afbeelding gevonden die je voor de rest van je leven bij je wilt dragen? Oriënteer je dan eerst op welke soort tattoo het best bij jou past.

Zichtbaar of onzichtbaar

Een tatoeage is een kunstwerk op je lichaam. Dus je laat deze niet zetten om deze vervolgens steeds maar te moeten verstoppen. Maar in sommige gevallen is het toch beter om een tatoeage op een plek aan te laten brengen die je kan verhullen onder kleding. Niet alle werkgevers waarderen het als hun werknemers rondlopen met zichtbare tatoeages. Houd hier dus rekening mee. Zeker als het gaat om een baan waar jij jezelf voor de rest van je carrière wel ziet werken. Hoe het zit met sieraden en tatoeages is vaak terug te vinden in het naslagwerk van het bedrijf waar je werkt. Of vraag je werkgever hoe het zit met de regels.

De meest pijnlijke plekken

Heb je de vrije hand waar je de tattoo laat zetten? Onthoud dan in ieder geval dat het zetten van de tattoo een stuk pijnlijker kan zijn op een aantal plekken van je lijf. Bijvoorbeeld wanneer het gaat om een plek bij je aderen, waar de huid wat dunner is en in de buurt van botten en spiergroepen. Wanneer je dus een tatoeage op je ribben wilt, kan dit nogal een heftige zit zijn. Op social media zie je daarnaast vaak foto’s voorbijkomen van minimalistische tattoos aan de binnenkant van een vinger. Dit ziet er heel mooi uit, maar houd er wel rekening mee dat het snel gaat vervagen. Overleg ook altijd met de tattoo-artist welke plek het meest geschikt is.

 

Het ontwerp

Naast de plek maak je natuurlijk ook een bewust keuze voor het ontwerp. Hierbij kan je alle kanten op. Veel mensen maken gebruik van een ontwerp dat ze ergens op internet gevonden hebben. Echter is het nadeel hiervan dat het niet heel erg uniek is en waarschijnlijk meer mensen mee rondlopen. Laat daarom een persoonlijk ontwerp maken bij de tattoo shop. Zo krijg je niet alleen de kans om allerlei unieke elementen toe te voegen (zoals kleuren en quotes), maar weet je ook zeker dat jij straks rondloopt met een unieke versiering op jouw lichaam.

Author: Kim

Share This Post On